Δήμαρχος απέλυσε εργαζόμενο ως «Γκιουλενιστή» – Το… φιρμάνι έφτασε και σε δήμους της Κρήτης

 




Αν και κανείς θα περίμενε από έναν δήμαρχο να ζητάει από τον υπουργό Εσωτερικών να του χτίσει σχολεία ή να φτιάξει δρόμους, ο Οντέρ Μουμίν έχει κάνει στόχο ζωής να κυνηγήσει «γκιουλενιστές»

Το ζήτημα της απόλυσης εργαζομένου στην τοπική αυτοδιοίκηση από δήμαρχο μέλος της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα παίρνει μεγάλες διαστάσεις, που ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια του δήμου αλλά και τις αρμοδιότητες ενός αυτοδιοικητικού παράγοντα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, έχουν σταλεί σε όλους τους δήμους της χώρας και φυσικά της Κρήτης έγγραφα από το συγκεκριμένο δήμαρχο για την αντιμετώπιση τυχόν τέτοιων περιστατικών στην περίπτωση που απασχολούν Τούρκους εργαζόμενους. Ειδικότερα, στον δήμο Ιάσμου, ο δήμαρχος, μέλος της Μουσουλμανικής μειονότητας, λειτουργώντας ως εγχώριος… Ερντογάν προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενων με τις πρωτοφανείς κατηγορίες περί «εγχώριων τρομοκρατών» και «Γκιουλενιστών» σύμφωνα με το Mega.

Συγκεκριμένα, ο μουσουλμάνος δήμαρχος Οντέρ Μουμίν με απόφαση του – όπως αυτή έγινε γνωστή μέσω της σελίδας του δήμου Ιάσμου στο Facebook – απέλυσε εργαζόμενο προγράμματος Κοινωφελούς Εργασία («διέκοψε την συνεργασία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση) με τον ισχυρισμό ότι ανήκει στην «τρομοκρατική οργάνωση» όπως την χαρακτηρίζει FETÖ. Πρόκειται για την οργάνωση των «Γκιουλενιστών», δηλαδή των οπαδών του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν – και μόνο αυτό – έχει χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατική οργάνωση».

kriti360
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.