Xοιρινο με ανανά




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο κομμένο σε κύβους
1 μετριο κρεμύδι ψιλικομμένο
3 τομάτες ώριμες ή 1κονσερβα κον κασέ [ψιλικομένες τομάτες]
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
1 κονσέρβα ανανά
1ποτήρι γλυκό κρασί ή κονιάκ
χυμό από 1 πορτοκάλι
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
400 γραμμάρια ρύζι [μπονέτ]
1 κύβο κνόρ κότας για το ρύζι
αλάτι- πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας το κρεμύδι το αλατοπίπερο και το λάδι και ανάβουμε το μάτι τρο ανακατέβουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια μεχρι να τσιγαριστεί καλά ρίχνουμε στην συνέχεια το κρασί ή το κονιάκ και τις ντομάτες αφού πρώτα τις λιώσουμε στο μπλέντερ συμπληρώνουμε νερό και τον χυμό από το πορτοκάλι μέχρι να σκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά
ρίχνουμε την κονσέρβα του ανανά μαζί με το μισό σιρόπι και το αφήνουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα

Σε άλη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό αλατοπίπερο και τον κνόρ και μόλις β΄ράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι η αναλογία ρύζι-νερό είναι 1 πρός τέσσερα εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ρύζι μπονέτ [κίτρινο] γιατί μένει σπυρωτό
Σερβίρουμε τοποθετόντας το ρύζι στο κέντρο του πιάτου και το χοιρινό με τον ανανά τρυγύρω


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.